Een pruik kopen, daarvoor kan meerdere redenen voor zijn. Of het nu als modeaccessoire is of als haarvervanging om medische redenen. Als je een pruik nodig hebt, dan komt er meestal veel op je af. Het kopen van een pruik is vaak maatwerk en door het grote aantal leveranciers en de grote variatie in kwaliteit, is dat geen gemakkelijke klus. Hoe weet je tenslotte wat je wilt? Zijn pruiken duur? Waar moet je op letten? Of heb je liever echt haar of synthetisch haar? De meeste pruiken zijn van hoge kwaliteit en zien er natuurlijk uit. Bovendien volgen de pruiken de modetrends, een pruik kopen wordt hierdoor ook stuk populairder. Vergeet ook niet dat pruiken over het algemeen fijn zijn om te dragen. Hieronder lees je onafhankelijk advies wanneer je een pruik wilt kopen.

pruik kopen

Echt haar of synthetisch?

Synthetische pruiken zijn tegenwoordig niet te onderscheiden van echt haar. De vezels zorgen er ook voor dat je probleemloos een haardroger, krultang of stijltang kunt gebruiken. Pruiken van synthetisch haar zijn gemakkelijk te wassen. Ze zijn niet alleen ideaal voor degenen die ingewikkelde styling te vervelend vinden, maar ook voor degenen die slechts een pruik nodig hebben om hun haar voor een bepaalde periode te vervangen. Een pruik kopen van echt haar is afkomstig van mensenhaar. De prijzen voor natuurlijke pruiken zijn hoger, maar dat komt ook door de verwerking. Hoe fijner de afwerking, hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit. Als je vanwege een gezondheidsprobleem of haaruitval tijdens chemotherapie, dan moet je zeker contact opnemen met je zorgverzekeraar voor een vergoeding van het aankoopbedrag.

Past de pruik bij me?

Bij het kiezen van een pruik is de vorm van het gezicht een belangrijk uitgangspunt. Hieronder lees je hoe je de beste keuze kunt maken:

  • Ovaal gezicht: Je kunt bijna elke pruik dragen. Kies een stijl, tijdens een pruik kopen, die je ovale gezicht op een unieke manier accentueert.
  • Rond gezicht: Kies een pruik die de juiste hoogte accentueert. Bijvoorbeeld door een kroon, of een gelaagd kapsel terug gestyled.
  • Hartvormig gezicht: Kies voor een langer kapsel voor lengte tot aan de kin of asymmetrisch.

Door Redactie

Gerelateerd bericht