De dartring, of darts surround, is de rand die om het dartbord hangt. Alle dartborden moeten dit hebben! Het belangrijkste onderdeel van de dart ring is dat het je missers opvangt, dit voorkomt gaten in de muur. Natuurlijk is het belangrijk dat je je muur zo heel en mooi mogelijk houdt. Het is ook belangrijk dat de pijl niet gebroken of bot is. Hierdoor raakt de dartpijl minder diep in het dartbord en laat je hoogstwaarschijnlijk grote gaten achter. Ten slotte laat het je dartbord en dartbaan er beter uitzien. Een dartring maakt je dartbord af!

darts surround

Hoogte van het dartbord

De exacte en juiste hoogte voor het ophangen van het dartbord met darts surround is 1,73 meter. Deze hoogte wordt gemeten vanaf de grond tot het midden van het dartbord, de bull’s eye. Wanneer er een dartmat wordt gebruikt, dient de hoogte van het dartbord te worden vergroot tot de hoogte van de dartmat. Tijdens wedstrijden moet het dartbord altijd op een hoogte van 1,73 meter worden opgehangen, ook voor kinderen en jeugd. Voor recreatief darten voor jongere spelers, wordt er aangeraden het bord hoog genoeg te hangen zodat ze de dartpijlen van het bord kunnen pakken.

Bull’s Pro dart ring

Een darts surround zorgt ervoor dat alle pijltjes die verdwalen worden opgevangen als ze naast het dartbord belanden. Met de Bull’s Pro darts surround zorg je ervoor dat je muren en dartpijlen intact blijven. Ook is de Bull’s Pro dart ring een rand die je eenvoudig om het dartbord bevestigt. Het past ook op elk dartbord! De breedte van de beschermkap is 12 cm. De dikte van de Bull’s Pro dartring is ongeveer 3,5 cm. Door de hoge dichtheid van het polyurethaan-materiaal gaat deze dartring lang mee. De dart ring bestaat uit één deel.

Door Redactie

Gerelateerd bericht